Medovkový puder 20g Väčší náhľad

Spirulinový púder 10g

1017

jemne mletá riasa Spirulina alga

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

0,56 € s DPH

Viac informácií

latinský názov: Spirulina alga
materská rastlina: spirulína riasa
latinský názov materskej rastliny: Spirulina

Charakteristika
Veľmi jemne mleté stielky riasy spiruliny. Modrozelená sladkovodná riasa spirulina patrí medzi najbohatšie zdroje prírodných živín. Ide o naozaj pozoruhodný rastlinný planktón, ktorý je jedným z najkomplexnejších zdrojov vitamínov a minerálov. Pre pre svoje jedinečné zloženie nachádza široké uplatnenie v kozmetickom priemysle.

Vzhľad: jemný prášok
Farba: tmavá modro-zelená
Vôňa: silne aromatická, nasladlá

Účinky v kozmetike

  • Spirulína je bohatá na bielkoviny, obsahuje množstvo minerálov (železo, kremík, vápnik, horčík), účinného beta-karoténu, esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, cenných enzýmov, množstvo vitamínov (predovšetkým vitamín B12, vitamíny A, C, E) a mnoho ďalších účinných látok.
  • Vďaka vysokému obsahu vzácnych biologicky aktívnych látok (tyrozín, vitamíny, tokoferol, selén, tyrozín) pôsobí ako účinný antioxidant, chráni pred pôsobením voľných radikálov, spomaľuje prejavy starnutia, regeneruje kožné bunky, redukuje vrásky, vyhladzuje a rozjasňuje pleť.
  • Pokožku detoxikuje a vyživuje, podporuje regeneráciu tkaniva a tvorbu kolagénu.
  • Spirulina pôsobí protizápalovo a pomáha udržiavať svieži a zdravý vzhľad pleti. Vysoká koncentrácia vitamínu B12, proteínov a obsah vzácnej mastnej kyseliny Gamma linolénovej účinne napomáhajú eliminovať kožné nečistoty a prejavy akné u osôb všetkých vekových kategórií.
  • Minimalizuje vznik stareckých škvŕn a kožné vyrážky.
  • Pomáha upokojovať a regenerovať pokožku po opaľovaní.
  • Regeneruje a hydratuje suchú, namáhanú a popraskanú pokožku rúk.
  • Obsah aminokyselín, esenciálnych mastných kyselín, vitamínu A a beta-karoténu pomáhajú udržiavať vlasy zdravé. Tieto účinné látky podporujú rast vlasov, zabraňujú ich vypadávaniu a tvorbe lupín.
  • Je vhodná na všetky typy pokožky, na normálnu, suchú, zrelú, unavenú, mastnú pleť, pleť so sklonom k akné atď.

Použitie v kozmetických produktoch
pleťové krémy, pleťové masky, telové krémy a mlieka, očné krémy, krémy na ruky, prípravky na opaľovanie a po opaľovaní, prípravky po holení a depilácii, peelingové prípravky, telové kúpele, tuhé mydlá, tekuté mydlá, sprchové gély, šampóny a toniká na vlasy atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt:
Púder je možné kvôli jeho benefitom pridať aj do mydlovej hmoty, ale vzhľadom k tomu, že mydlová hmota obsahuje vodu, bylinkový púder do mydla extrahuje (vylúhuje sa), tj. v priebehu niekoľkých dní môže mydlo zmeniť farbu na zelenohnedé alebo šedé.

Krajina pôvodu

Balenie
v igelitovom vrecku

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Tuhý žihľavový šampón

K stiahnutiu