Sušené bylinky a púdre

Zobrazené produkty

Nechtík kvet 50 g Väčší náhľad

Nechtík kvet 50 g

0562

sušený nechtík lekársky – celý kvet

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

1,08 €

Viac informácií

latinský názov: Flos calendulae com calyce tot.
materská rastlina: nechtík lekársky
latinský názov materskej rastliny: Calendula officinalis

Charakteristika
Usušené úbory kvetov nechtíka lekárskeho bez stopiek rastliny. Nechtík lekársky sa pestuje ako letnička a už oddávna bol známy svojimi liečivými účinkami. Vďaka jeho širokospektrálnym blahodarným účinkom náchádza dnes široké uplatnenie aj v kozmetickom priemysle. Ide o bohato vetvenú bylinu s podlhovastými listami a veľkými žltými až oranžovými kvetmi so semienkami. Nechtík lekársky je bohatým zdrojom vitamínov A, E, C, antioxidantov, obsahuje karotenoidy, flavonoidy, éterické oleje a mnohé ďalšie účinné látky.

Farba: žltá až oranžová
Vôňa: slabá

Účinky v kozmetike

  • Má antioxidačné, regeneračné a anti-aging účinky, chráni pred pôsobením voľných radikálov, pomáha obnoviť kožné tkanivo a tvorbu kolagénu.
  • Zvláčňuje, zjemňuje, posilňuje a hĺbkovo hydratuje.
  • Nechtík sa pre svoj protizápalový, antibakteriálny a regeneračný účinok často používa ako prísada do mastí a tinktúr.
  • Nechtíková masť je vhodná na kŕčové žily, na rany, jazvy, zápaly kože, popraskané ruky, alergickú, popálenú pokožku, plesne na nohách, ekzémy, zapareniny, omrzliny.
  • Jeho analgetické a antiseptické vlastnosti pomáhajú pri poraneniach kože a kožných vredoch.
  • Pomáha pri akné.
  • Zosvetľuje starecké škvrny.
  • Je vhodný na detskú, citlivú, podráždenú, suchú alebo zapálenú pokožku, aj na citlivé očné okolie.
  • Regeneruje a hydratuje vlasovú pokožku, zmäkčuje a vyživuje vlasy. Podporuje rast vlasov, pôsobí proti ich vypadávaniu a proti lupinám.
  • Je účinný pri problémoch ústnej dutiny, pôsobí protizápalovo.
  • Používa sa ako prírodné farbivo.

Použitie v kozmetických produktoch
pleťové krémy a vody, telové krémy, masti, tinktúry, krémy na ruky, šampóny, mydlá, opaľovacie krémy, prípravky po opaľovaní, ústne vody, balzamy na pery, obklady, prípravky do kúpeľa atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt
Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).

Krajina pôvodu
Egypt

Balenie
v papierovom vrecku

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

K stiahnutiu