Levanduľa kvet 50 g Väčší náhľad

Levanduľa kvet 50g

0563

sušená levanduľa lekárska – celý kvet

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Dočasne vypredané

1,17 € s DPH

Viac informácií

 
latinský názov: Flos levandulae tot.
materská rastlina: levanduľa lekárska
latinský názov materskej rastliny: Levanudla angustifolia

Charakteristika
Sušený, nie moc rozvinutý kvet levandule lekárskej. Levanduľa lekárska nazývaná aj levanuľa úzkolistá patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie aromatické rastliny. Ide o trvalku – poloker s modrofialovými kvetmi rastúcimi v klasoch. Pre svoju krásnu vôňu a všestranné blahodarné účinky na ľudský organizmus našla široké uplatnenie nielen v kozmetickom priemysle a v parfumérii, ale napr. aj v medicíne, farmaceutickom priemysle či v kulinárstve.

Farba: modrofialová až šedomodrá
Vôňa: príjemne aromatická

Účinky v kozmetike

  • Levanduľa lekárska obsahuje silice, kumaríny, flavonoidy, triesloviny, terpény a kyselinu rozmarínovú, ktorá má protizápalové, protivírusové a antiseptické účinky.
  • Pôsobí ako antioxidant, zachytáva voľné radikály, podporuje obnovu kožných buniek a celkovú regeneráciu pokožky,. Spomaľuje príznaky starnutia, eliminuje vrásky, rozžiaruje a vyhladzuje pleť.
  • Osviežuje, rozjasňuje, upokojuje a tonizuje pokožku. Zjednocuje farebný tón pleti, redukuje začervenanie.
  • Je výborná na všetky typy pleti vrátane aknóznej, citlivej a zrelej. Je vhodná pri ekzémoch, dermatitíde a psoriáze.
  • Má hojivé účiny, upokojuje a regeneruje pokožku po slnení, po uštipnutí hmyzom, pri poranení kože a pri popáleninách.
  • Regeneruje vlasy a vlasovú pokožku, pomáha pri vypadávaní vlasov.
  • Pre svoje upokojujúce až mierne sedatívne účinky sa používa pri nervovom vypätí, nervozite, nespavosti, bolestiach hlavy a depresii.
  • Má repelentný účinok – odpudzuje hmyz.

Použitie v kozmetických produktoch
sprchové šampóny, telové krémy, pleťové krémy a vody, mydlá, ústne vody, vlasové šampóny a kúry, toaletné vody, parfumy, masážne krémy a oleje, prípravky po opaľovaní, prípravky do kúpeľa, aromaterapia, dekorácie atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt
Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).


Krajina pôvodu
Albánsko


Balenie
v papierovom vrecku

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Masky na tvár

Telový krém s bylinkami

Maska z dolomitského bahna

Tekuté mydlo

Kúpeľová soľ

K stiahnutiu