Oleje a maslá

Zobrazené produkty

Ostropestrecový olej LZS 150 ml Väčší náhľad

Ostropestrecový olej LZS 150 ml

0938

Ostropestrecový olej LZS; 150 ml
surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

1,57 €

Viac informácií

INCI
Silybum marianum (L.)

Charakteristika
Ostropestrecový olej je prírodný olej získaný z liečivej rastliny Pestrec mariánsky (Silybum marianum) lisovaním za studena, aby boli zachované všetky účinné látky tejto vzácnej rastliny. Má široké možnosti využitia nielen v kozmetike, obsahuje polynenasýtené mastné kyseliny, predovšetkým kyselinu linolovú a tiež komplex bioflavonoidov nazývaný silymarín, ktorý je silným antioxidantom.

Vzhľad: viskózna kvapalina
Farba: žltá až zelenožltá
Vôňa: prírodná, rastlinná
Rozpustnosť: vo vode a v etanole nerozpustný, rozpustný v hexáne
Hustota: 0,905 – 0,925 g.cm-3

Účinky v kozmetike
  • Má silný antioxidačný účinok, chráni pokožku pred voľnými radikálmi (je dokonca účinnejší ako vitamíny C a E), podporuje obnovu kožných buniek.
  • Pre svoje protizápalové, hojivé a regeneračné účinky je vhodný na pleť so sklonom k akné, na poškodenú pokožku, na ekzémy, pokožku po opaľovaní, kŕčové žily, popáleniny, afty atď.
  • Ošetruje vlasy a pokožku hlavy, spevňuje korienky vlasov a pomáha proti ich vypadávaniu.
  • Je vhodnou zložkou masážnych prípravkov, vhodný aj na liečebné masáže.

Použitie v kozmetických produktoch
pleťové krémy, pleťové vody, telové krémy, krémy na ruky, masážne krémy a oleje, šampóny a kúry na vlasy, sprchové krémy, mydlá, telové kúpele, prípravky po opaľovaní, ústne vody atď.

Krajina pôvodu
Ukrajina

Balenie
v plastovej fľaši

Upozornenie
Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.
Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K Stiahnutiu“.

K stiahnutiu