Kozmetické suroviny

Zobrazené produkty

Allantoin 10g Väčší náhľad

Allantoin 10g

0829

Allantoin 10g, na kozmetické účely

Viac detailov

Skladom

0,46 €

Viac informácií

INCI

Allantoin

CAS

97-59-6


Charakteristika

Alantoín je dusíkatá organická látka na báze močoviny. Vďaka svojim ukľudňujúcim, protidráždiacim a regeneračným účinkom je častou zložkou kozmetických a dermatologických prípravkov.


Vzhľad: kryštalický prášok
Farba: biela
Vôňa: bez vône
Hustota (20oC): cca 1,7 g.cm-3
Rozpustnosť: slabo rozpustný vo vode, veľmi málo rozpustný v alkohole
pH: 4,5 - 6
Bod topenia: cca 225 oC


Účinky v kozmetike

  • Vďaka svojim upokojujúcim a protidráždiacim vlastnostiam má široké využitie v kozmetických a dermatologických prípravkoch.
  • Má regeneračné účinky; podporuje obnovu buniek, posilňuje pružnosť pokožky, eliminuje prejavy podráždenia.
  • Pre svoje hydratačné a upokojujúce účinky je vhodnou zložkou prípravkov určených na ošetrenie citlivej detskej pokožky, aj prípravkov na aknóznu pleť.
  • Upokojuje pokožku po poštípaní hmyzom, po opaľovaní, po holení a pokožku vystavenú mrazu alebo vetru.
  • Je častou prísadou prípravkov určených pre ústnu hygienu (napr. zubné pasy, ústne vody).

Použitie v kozmetických produktoch

šampóny, sprchové gély, kondicionéry, mydlá, pleťové vody, pleťové krémy a gély, prípravky po opaľovaní, vody po holení, antiperspiranty, deodoranty, zubné pasty, ústne vody atď.

Balenie

vo vrecku so zipsom


Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

K stiahnutiu