Cetylstearylalkohol 250g Väčší náhľad

Cetylstearylalkohol 250g

0843

Cetylstearylalkohol 250g 

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

3,10 € s DPH

Viac informácií

INCI
Cetearyl alkohol
CAS
6776-27-0
Charakteristika
Zmes mastných alkoholov s obsahom cca 50 % cetylalkoholu a cca 50 % stearylalkoholu. V kozmetike sa používa ako ko-emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Používa sa v kombinácii s inými emulgátormi (napr. BTMS). Vytvára emulzie typu olej vo vode, ale tiež typu voda v oleji. Na pokožku má hydratačné, upokojujúce, vyhladzujúce a zjemnňujúce účinky.
Vzhľad: voskovité malé pastilky
Farba: bez farby
Vôňa: charakteristická
Hustota (60 oC): 0,81 g.cm-3
Rozpustnosť: rozpustný vo vode
Účinky v kozmetike
  • Cetylstearylalkohol je povolenou zložkou prírodnej kozmetiky, nemá toxické účinky na pokožku.
  • Zlepšuje konzistenciu kozmetických prípravkov, zahusťuje a stabilizuje všetky typy emulzií, krémov a podporuje ich vstrebávaniu do pokožky.
  • Znižuje priehľadnosť kozmetických prípravkov.
  • Je vhodný pre všetky typy pokožky, pretože pokožku zjemňuje, upokojuje, zmäkčuje, zabraňuje jej dehydratácii, mastnú pleť zmatňuje, suchú pleť zvláčňuje.
  • Je jemnejší ako samotný cetylalkohol, preto je vhodný na citlivú pokožku aj na jemnú detskú pokožku.
  • Vlasy hydratuje a zlepšuje ich štruktúru.
Použitie v kozmetických produktoch
Kozmetické produkty s obsahom glycerínu: pleťové krémy a mlieka, telové krémy a mlieka, detská kozmetika, pleťové masky, vlasové šampóny a kondicionéry, sprchové gély, tekuté mydlá, pílingy, atď.
Balenie
v sáčku so zipsom
Upozornenie
Produktovú špecifikáciu, kartu bezpečnostných údajov a certifikát z analýzy s dátumom minimálnej trvanlivosti ku konkrétnej šarži si môžete stiahnuť v záložke "Dokumenty".

K stiahnutiu