Kyselina stearová 250g Väčší náhľad

Kyselina stearová 250g

0893

Kyselina stearová je zmes nasýtených vyšších mastných kyselín, ktorá obsahuje hlavne kyselinu stearovú a kyselinu palmitovú. V kozmetike slúži predovšetkým ako emulgátor, zahusťovadlo a konzervant.

INCI: Stearic Acid, Palmitic Acid
CAS: 67701-03-5

Surovina na výrobu kozmetiky.

Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Dočasne vypredané

3,10 € s DPH

Viac informácií

INCI

Stearic Acid, Palmitic Acid

CAS

67701-03-5

Charakteristika

Kyselina stearová je zmes nasýtených vyšších mastných kyselín, ktorá obsahuje hlavne kyselinu stearovú a kyselinu palmitovú. V kozmetike slúži predovšetkým ako emulgátor, zahusťovadlo a konzervant.
Vzhľad: biele voskové kryštály alebo biely až nažltlý prášok
Farba: biela až nažltlá
Vôňa: charakteristická
Hustota (20 oC): cca 0,85 g.cm-3
Rozpustnosť: nerozpustná vo vode, dobre rozpustná v 96 % liehu a oleji
Bod topenia: 53 -56 oC

Účinky v kozmetike

  • V kozmetike sa využíva ako účinný emulgátor, t. j. spája vodu a olej. 
  • Zahusťuje, stužuje, zvláčňuje, stabilizuje kozmetické produkty, predlžuje trvanlivosť, zabraňuje oxidácii. 
  • Zahusťuje a zvláčňuje krémy.
  • Dodáva tvrdosť a stály tvar mydlám vyrábaným za studena a sviečkam.

Použitie v kozmetických produktoch

telová, pleťová a vlasová kozmetika, dekoratívna kozmetika, mydlá, telové krémy a mlieka, pleťové krémy, šampóny, sviečky atď.

Balenie

vo vrecku so zipsom

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

K stiahnutiu