Oxid titaničitý 100g Väčší náhľad

Oxid titaničitý 100g

140-0903

Oxid titaničitý je prírodný, veľmi jemne mletý, nemodifikovaný biely minerálny pigment nazývaný aj titánová beloba.
Pre svoju kryciu a absorbčnú schopnosť tvorí zložku minerálnych make-upov a dezodorantov. Používa sa aj ako bezpečná prísada do opaľovacích prípravkov alebo ako bielidlo na dosiahnutie bielej alebo nepriesvitnej farby kozmetických produktov. 

CAS: 13463-67-7 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

1,95 € s DPH

Viac informácií

CAS

13463-67-7

Charakteristika

Oxid titaničitý je prírodný minerál, nazývaný aj titánová bieloba. Ide o veľmi jemne mletý, nemodifikovaný, povrchovo neupravený pigment vo forme bieleho prášku, ktorý je vo vode nerozpustný. Je považovaný za bezpečnú prísadu kozmetických produktov, je netoxický, vhodný na výrobu prírodnej kozmetiky.

Vzhľad: prášok

Farba: biela

Číslo farebného indexu: 77891

Vôňa: bez zápachu

Hustota (pri 20 °C): 3900 – 4260 kg/m3

Bod topenia: > 1560 °C

pH: 7 -10 při 20 °C

Rozpustnosť: vodou riediteľný

Účinky v kozmetike

  • V kozmetike sa používa ako bielidlo na dosiahnutie bielej alebo nepriesvitnej farby produktov, napr. mydiel, krémov.

  • Pre svoju kryciu a absorbčnú schopnosť tvorí zložku minerálnych make-upov a dezodorantov.

  • Je bezpečnou prísadou opaľovacích prípravkov, v ktorých plní úlohu fyzikálneho UV filtra nedráždivého pre pokožku (zabraňuje prenikaniu UV žiarenia do pokožky).

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, telové krémy a mlieka, pleťové krémy, dekoratívna kozmetika (napr. minerálny make-up, rúže, balzamy na pery), deodoranty, opaľovacia kozmetika, detská kozmetika, zubné pasty atď.

Krajina pôvodu

Česká republika

Balenie

V igelitovom vrecku.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

K stiahnutiu