Oxid zinočnatý 100g Väčší náhľad

Oxid zinočnatý 100g

140-0904

Oxid zinočnatý bez nano častíc. Ide o biely prírodný prášok s protizápalovými a mierne antibakteriálnymi účinkami. Často sa používa ako aktívna zložka prírodných deodorantov a tiež ako aktívna zložka prírodných opaľovacích prípravkov. Poskytuje ochranu proti detským zapareninám. Môže byť použitý ako prírodné bielidlo do mydiel, krémov a make-upu. 

Chemický vzorec: ZnO 
CAS: 1314-13-2 
EINECS: 215-222-5 

Surovina na výrobu kozmetiky. Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

2,20 € s DPH

Viac informácií

Chemický vzorec

ZnO

CAS

1314-13-2

EINECS

215-222-5

Charakteristika

Oxid zinočnatý vo farmaceutickej kvalite. Ide o prírodný pigmentový minerál. Je netoxický, dobre absorbovaný pokožkou, nedráždi ju a nevyvoláva alergické reakcie. Je vhodný aj pre jemnú detskú pokožku. Je vhodnou zložkou prírodnej kozmetiky.

Vzhľad: jemný prášok

Farba: biela

Vôňa: bez zápachu

Špecifická hmotnosť: 5,6 g/cm3

Bod topenia/ tuhnutia: > 1000 oC

Rozpustnosť: rozpustný v chlorovodíku (HCl) – min. 99,9%

pH: 7,3 – 7,5

Účinky v kozmetike

  • Pre svoje širokospektrálne účinky je obľúbenou zložkou rôznych kozmetických produktov. Je vhodný pre detskú pokožku, na citlivú, podráždenú a poškodenú pokožku, na pleť so sklonom k akné.

  • Používa sa ako prírodné bielidlo do mydiel, krémov a make-upu. Má zmatňujúce účinky.

  • Pre svoju schopnosť absorbovať prebytočnú vlhkosť, pohlcovať pachy a zabraňovať množeniu baktérií, je vhodnou ingredienciou pri výrobe deodorantov.

  • Je bezpečnou prísadou opaľovacích prípravkov, v ktorých plní úlohu fyzikálneho UV filtra nedráždivého pre pokožku (zabraňuje prenikaniu UV žiarenia do pokožky).

  • Urýchľuje hojenie, predchádza vzniku jaziev.

  • Nepreniká do pokožky, ale na povrchu pokožky vytvára ochrannú bariéru, čím pomáha predchádzať vzniku detských plienkových zaparenín.

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, telové krémy a mlieka, pleťové krémy, dekoratívna kozmetika (napr. minerálny make-up, rúže, balzamy na pery), deodoranty, opaľovacia kozmetika, detská kozmetika atď.

Krajina pôvodu

Peru

Balenie

V plastovom vrecku.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

Varovanie

Pri práci s oxidom zinočnatým používajte ochranné rúško alebo šatku na ústa a nos, aby ste predišli jeho vdýchnutiu!

OZNAČENIE PODĽA NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1272/2008

Varovanie

Nebezpečná látka: oxid zinočnatý

H410 – Veľmi toxický pre vodné organizmy, s dlhodobými účinkami.

P273 – Zabráňte uvoľneniu do životného prostredia.

P391 – Zozbierajte uniknutý produkt.

P501 – Zneškodnite obsah/nádobu v súlade so zákonom o obaloch.

Súvisiace recepty na našom blogu

Krém alebo mlieko na opaľovanie s SPF

List

Hmotnosť100g

K stiahnutiu