Rozmarínový extrakt CO2 12ml Väčší náhľad

Rozmarínový extrakt CO2 12 ml

0952

Rozmarínový extrakt CO2 12ml, 14%, antioxidant

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

3,10 € s DPH

Viac informácií

INCI:
Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil

CAS:
84604-14-8, 8001-21-6

EINECS:
283-291-9, 232-273-9

Charakteristika:
Rozmarínový extrakt je 100 % prírodný produkt získavaný zo sušených listov voňavej liečivej rastliny Rosmarinus officinalis, s vysokým obsahom antioxidačných zložiek, s čistým oxidom uhličitým a s prísadou BIO slnečnicového oleja. Je silným prírodným antioxidantom a má mnohostranné využitie v kozmetike. Používa sa aj na predĺženie životnosti kozmetických produktov.

Vzhľad: viskózna olejová kvapalina - pri izbovej teplote (dlhodobým státím alebo pri skladovaní v chlade môže stuhnúť, ale zahriatím na 40 oC získa späť svoju viskóznu kvapalnú konzistenciu)
Farba: tmavo hnedá
Vôňa: mierna charakteristická
Relatívna hustota (20°C): < 1,00 g.cm-3
Rozpustnosť: nerozpustný vo vode
Bod vzplanutia: > 65 °C (uzavretý)
Obsah rozpúšťadla: < 1 % ethylalkoholu

Účinky v kozmetike:

  • Zabraňuje potuchnutiu tukov a olejov. Zvyšuje oxidačnú stabilitu, čím predlžuje trvanlivosť kozmetických produktov, zabraňuje tvorbe mikroorganizmov. Udržuje farebnú stálosť produktov.
  • Je vhodný na všetky typy pokožky.
  • Má silné antioxidačné účinky, účinne bojuje proti voľným radikálom. Má omladzujúci efekt na pokožku, vypína ju, tonizuje a vyhladzuje, čím pomáha unavenej, nepružnej a zrelej pleti.
  • Pre svoje antibakteriálne a protizápalové vlastnosti je vhodný aj na pleť so sklonom k akné, ekzémy a psoriázu.
  • Pokožku prekrvuje a regeneruje. Pomáha v boji proti celulitíde.
  • Prekrvuje vlasovú pokožku, vyživuje vlasové korienky, čím podporuje rast vlasov, zlepšuje ich kvalitu a zabraňuje ich vypadávaniu. Eliminuje vznik lupín.
  • Pre svoje blahodarné účinky na ľudský organizmus a psychiku (uvoľňuje napätie, zaháňa únavu, úzkosť, podporuje koncentráciu) našiel uplatnenie v aromaterapii, pridáva sa do uvoľňujúcich a relaxačných masážnych prípravkov, kúpeľov atď.

Použitie v kozmetických produktoch:
pleťové krémy, pleťové vody, telové krémy a mlieka, prípravky proti celulitíde, mydlá, sprchovacie gély, masážne krémy a oleje, peelingy, telové kúpele, balzamy na pery, vlasová kozmetika, aromaterapia atď.

Alergény: Linalool, Limonene

Doporučené dávkovanie:
0,05 – 0,1 % (v prípade nasýteného tuku); 0,2 – 0,4 % (v prípade polynenasýteného oleja)

Balenie:
v plastovej fľaštičke s kvapkacím uzáverom

Upozornenie:
Produktovú špecifikáciu vrátane zoznamu alergénov a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".
Súvisiace recepty na našom blogu
Telové maslo s rastlinným extraktom
Tuhý šampón s ílom

K stiahnutiu