Olivový skvalan - squalane 12ml Väčší náhľad

Olivový skvalan - squalane 12ml

140-1186

Olivový skvalan - squalene je čisto rastlinná aktívna látka získaná z olivového oleja. Ide o tzv. "suchý olej" - veľmi ľahko a rýchlo sa vstrebáva do pokožky bez pocitu mastnoty, výrazne ju hydratuje a pomáha redukovať výskyt vrások. Často je nazývaný ako "prírodný facelift". 

INCI: Squalane 
CAS: 111-01-3 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

1,55 € s DPH

Viac informácií

INCI

Squalane

CAS

111-01-3

EINECS

203-825-6

Charakteristika

Olivový skvalan – squalene je čisto rastlinný produkt získaný z olivového oleja. Ide o tzv. „suchý olej“. Jeho lipidy sú kompatibilné s ľudskou pokožkou, veľmi ľahko a rýchlo sa vstrebáva do pokožky, výrazne ju hydratuje a pomáha znižovať výskyt vrások, preto je často nazývaný aj „prírodný facelift“.

Vzhľad: číra kvapalina

Farba: bezfarebná

Vôňa: bez vône

Rozpustnosť: nerozpustný vo vode, rozpustný v alkohole

Hustota (20 °C): 0,806-0,811 gr/cm3

Bod varu: >176 oC

Bod vzplanutia: 218 oC

Obsahuje: 2,6,10,15,19,23-hexamethyltetrakosan

Účinky v kozmetike

  • Vynikajúca a uznávaná prírodná látka známa ako „prírodný facelift“.

  • Stimuluje regeneráciu kožných buniek, pôsobí antioxidačne a pomáha redukovať výskyt vrások, preto je obľúbenou zložkou anti-aging krémov.

  • Výborne sa rozotiera a ľahko sa vstrebáva do pokožky bez pocitu mastnoty. Pleť výrazne zvláčňuje, hydratuje a zlepšuje jej pružnosť, zanecháva ju hladkú a krásne rozjasnenú.

  • Chráni pokožku pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia a pred slnečným žiarením. Pomáha znižovať následky poškodenia pleti vplyvom poveternostných vplyvom (slnko, chlad, vietor).

  • Je veľmi kompatibilný s ľudskou pokožkou, preto je vhodný na všetky typy pleti, na mladú, aknóznu, ale aj na zrelú, suchú a citlivú pleť. Je hypoalergénny.

  • Môže byť použitý aj samostatne pod make-up.

  • Zlepšuje kvalitu vlasov, dodáva im potrebnú hydratáciu. Ošetruje rozštiepené a poškodené končeky vlasov. Uhladí rozlietané a krepovité vlasy.

Použitie v kozmetických produktoch

Pleťové a telové krémy, pleťové séra, očné krémy, balzamy na pery, mydlá, masážne oleje, vlasová kozmetika atď.

Krajina pôvodu

USA

Balenie

V plastovej fľaštičke s kvapkacím uzáverom.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

Súvisiace recepty na našom blogu

Luxusný trblietavý olej na telo

Pleťové olejové sérum

Avokádové telové maslo

K stiahnutiu