Polysorbát 80 100ml Väčší náhľad

Polysorbát 80 100ml

140-1756

Emulgátor typu olej vo vode, surfaktant, solubilizátor, zmáčadlo, dispergačné činidlo a stabilizátor. Používa sa na solubilizáciu (rozpúšťanie) rastlinných i esenciálnych olejov a kozmetických farieb do kozmetických produktov na vodnej báze.
Alternatívny názov je Tween 80.

INCI: Polysorbate 80
CAS: 9005-65-6

Surovina na výrobu kozmetiky.
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

2,35 € s DPH

Viac informácií

INCI

Polysorbate 80

CAS

9005-65-6

EINECS

--

Charakteristika

Emulgátor typu olej vo vode, surfaktant, solubilizátor, zmáčadlo, dispergačné činidlo a stabilizátor. Používa sa na solubilizáciu (rozpúšťanie) rastlinných i esenciálnych olejov a kozmetických farieb do kozmetických produktov na vodnej báze. Má dobré dermatologické vlastnosti. Konečný produkt je zakalený.

Vzhľad: číra viskózna kvapalina

Farba: žltá

Vôňa: charakteristická

Relatívna hustota: 1,06 – 1,10

Bod vzplanutia: > 100 °C

pH: 5.0 - 8.0

Účinky v kozmetike

  • Uľahčuje výrobu a zlepšuje kvalitu šumivých bômb do kúpeľa. Pomôže použitým rastlinným aj esenciálnym olejom lepšie sa rozpustiť vo vodnom kúpeli. Má schopnosť dobre rozptýliť použité tekuté farby aj sľudové práškové farby (MICA), čím zabraňuje zafarbeniu vane alebo pokožky. Použitím Polysorbátu 80 sa znižuje množstvo zmáčadla potrebného pri výrobe šumiviek, čím sa zároveň znižuje riziko, že sa zarábaná zmes aktivuje príliš skoro. Uľahčuje vyberanie hotových šumiviek z formy.
  • Pomáha iným účinným zložkám kozmetického produktu ľahšie preniknúť do pokožky.
  • Má hydrofilný účinok, tj. viaže na seba vodu, privádza do pokožky vlhkosť a zabraňuje jej strate. Pokožku a vlasy zanecháva hydratované a jemné.
  • Napomáha stabilite krémov, pleťových vôd a gélov, najmä tých, ktoré sú vyrobené za studena, tým, že podporuje ľahké spojenie oleja a vody.

Použitie v kozmetických produktoch

Šumivé bomby do kúpeľa, telové mlieka a krémy, pleťové krémy, pleťové vody, toniká, odličovacie prípravky, tekuté emulzie, vlasové šampóny a kondicionéry, sprchové gély, mydlá, kúpeľové oleje, opaľovacia kozmetika, ústne vody, dekoratívna kozmetika atď.

Doporučené dávkování

1-20% (1-6% do šumivých bômb do kúpeľa; u ostatných produktov podľa konkrétnej receptúry)

Krajina pôvodu

Balenie

V plastovej fľaške so šróbovacím uzáverom.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke "K stiahnutiu".

Súvisiace recepty na našom blogu

Viacfarebné maľované šumivky

List

Objem100ml

K stiahnutiu