Znížená cena! Bambucké maslo 1 kg Väčší náhľad

Bambucké maslo NERAF 100g

0886

Najvyššia kvalita. Nerafinované rastlinné maslo z divokého zberu z Ghany s charakteristickou vôňou a farbou. Má vynikajúce hydratačné, vyživujúce a antioxidačné vlastnosti, je bohaté na esenciálne mastné kyseliny a vitamíny A, E a F.
INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter 
CAS: 91080-23-8 
surovina na výrobu kozmetiky 
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

1,39 € s DPH

-1,31 €

2,70 €

Viac informácií

INCI 
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
CAS
91080-23-8
EINECS
293-515-7
Charakteristika
Bambucké maslo sa získava z jadier plodov stromu Vitellaria paradoxa, slovensky Maslovník africký, nazývaného tiež strom karité alebo strom života (Shea tree). Voľne popadané plody sa v období mája až augusta najskôr pozbierajú (tzv. "divoký zber"), z plodov sú vybraté jadrá - orechy, ktoré sa potom varia. Suché orechy sa následne rozdrvia, pražia, melú a miesia na surové maslo. Vďaka absencii procesu rafinácie, bielenia a deodorizácie si maslo ponecháva všetky svoje prírodné vlastnosti - nestráca farbu ani vôňu. Obsahuje veľa vitamínov (najmä A, E a F), prírodné liečivé vosky, rastlinné steroly, karitény, kyselinu škoricovú a tiež nenasýtené mastné kyseliny.

Vzhľad: mäkké maslo
Farba: béžová, krémová alebo slonová kosť
Vôňa: charakteristická orechová
Bod vzplanutia (°C):> 280
Bod topenia (°C): 50 - 60
Rozpustnosť vo vode pri 20 °C: nerozpustné vo vode, rozpustné v oleji a organických rozpúšťadlách

Účinky v kozmetike
  • Obsahuje vitamíny A , E a F často používané v kozmetike ako ošetrujúce a skrášľujúce zložky.
  • Je možné miešať ho s inými olejmi - týmto získava na atraktivite.
  • Má výborné hydratačné vlastnosti, dodáva pokožke mäkkosť a pružnosť.
  • Prispieva k redukcii očných vrások.
  • Redukuje tmavé škvrny na pokožke a strie.
  • Pomáha zmierňovať akné, vyrážky a kožné alergie.
  • Pomáha ochraňovať pokožku pred slnečným žiarením.
  • Je možné ho použiť do vlasových kondicionérov alebo do balzamov na pery.
  • Mydlám dodáva zvláčňujúce účinky a vytvára krásnu krémovú penu.

Použitie v kozmetických produktoch
mydlá, pleťové vody a krémy,  telové krémy, masážne krémy, krémy na ruky, balzamy na pery, opaľovacie krémy, vlasová kozmetika atď.

Krajina pôvodu
Ghana

Balenie
v plastovom kelímku

Upozornenie
Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe, štruktúre a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.
Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K Stiahnutiu“.
Súvisiace recepty na našom blogu

Tuhé masielka do kúpeľa

Prírodný deodorant a antiperspirant

Telový krém s bylinkami

Krém alebo mlieko na opaľovanie s SPF          

Maslové masážne kocky

List

Hmotnosť100g
Spôsob získavaniaNerafinovaný

K stiahnutiu