070-1779
Kvalitné rafinované rastlinné maslo s miernou kakaovou vôňou. Je bohaté na esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty a vitamín E. Má výrazný zvláčňujúci účinok na pokožku a je veľmi stabilné. Je obľúbenou zložkou pleťovej a telovej kozmetiky, mydiel a balzamov na pery.
Surovina na výrobu kozmetiky.
Viac informácií v detaile produktu.
Skladom
Upozornenie: Posledné kusy skladom!
Dátum dostupnosti:
Theobroma Cacao Seed Butter
84649-99-0
283-480-6
Kakaové maslo sa získava lisovaním plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao). Z latinského názvu tiež pochádza jeho anglické označenie theobroma oil (olej z Theobroma). Bobule sa najskôr fermentujú a následne sušia pri vysokej teplote. Neskorším mechanickým lisovaním je z bobúľ oddelený tuk (nazývaný tiež kakaové maslo) a kakaový prášok. V závere procesu výroby kakaového masla prebieha rafinácia. Kakaové maslo obsahuje esenciálne mastné kyseliny – kyselinu palmitovú, stearovú a omega-9 mastnú kyselinu – kyselinu olejovú.
Vzhľad: pevný
Farba: krémovo biela až žltá
Vôňa: bez vône
Bod topenia: 30- 34 oC
Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, množstvo antioxidantov a vitamín E.
Je častou súčasťou pleťových krémov a mydiel, a to predovšetkým vďaka svojmu zvláčňujúcemu efektu, ktorý pomáha dotvárať zamatovú pokožku.
Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, spomaľuje stratu vlhkosti pokožky.
Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku.
Pomáha predchádzať vzniku strií a zjazveniu od akné.
Slúži ako zvláčňujúca zložka balzamov na pery.
Používa sa ako doplnkový olej pri výrobe mydla (5 – 10 %). Mydlá, ktorých súčasťou je kakaové maslo, voňajú po čokoláde, sú tvrdšie, pevnejšie a maslo im prepožičiava zamatový hydratačný účinok.
Pri aromaterapeutických masážach podporuje relaxáciu a pocit pohody.
Mydlá, krémy, pleťové mlieka, balzamy na pery, hydratačné emulzie, samoopaľovacie krémy, masážne prípravky atď.
Pobrežie Slonoviny
V plastovom kelímku.
Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.
Prípadná nerovnomerná farba masla je spôsobená tým, že stupeň odstránenia kakaového prášku z tuku pri výrobe nemusí byť úplne homogénny, t.j. jedná sa len o odlišný vzhľad, ktorý nemá žiadny vplyv na vlastnosti alebo trvanlivosť suroviny, tú je možné bez akýchkoľvek obmedzení používať.
Hmotnosť | 100g |
Spôsob získavania | Rafinovaný |