Kakaové maslo 1 kg Väčší náhľad

Kakaové maslo RAF 1kg

0542

Kvalitné rafinované rastlinné maslo s miernou kakaovou vôňou. Je bohaté na esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty a vitamín E. Má výrazný zvláčňujúci účinok na pokožku a je veľmi stabilné. Je obľúbenou zložkou pleťovej a telovej kozmetiky, mydiel a balzamov na pery. 
INCI: Theobroma Cacao Seed Butter 
CAS: 84649-99-0 
surovina na výrobu kozmetiky 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

23,09 € s DPH

Viac informácií

INCI
Theobroma Cacao Seed Butter
CAS
84649-99-0 
EINECS
283-480-6

Charakteristika
Kakaové maslo sa získava lisovaním plodov kakaovníka pravého (Theobroma cacao). Z latinského názvu tiež pochádza jeho anglické označenie theobroma oil (olej z Theobroma). Bobule sa najskôr fermentujú a následne sušia pri vysokej teplote. Neskorším mechanickým lisovaním je z bobúľ oddelený tuk (nazývaný tiež kakaové maslo) a kakaový prášok. V závere procesu výroby kakaového masla prebieha rafinácia a napokon peletkovanie masla. Kakaové maslo obsahuje esenciálne mastné kyseliny –  kyselinu palmitovú, stearovú a omega-9 mastnú kyselinu – kyselinu olejovú.

Vzhľad: peletky
Farba: jemne nažltlá
Vôňa: mierna kakaová
Bod topenia: 31- 35 oC

Účinky v kozmetike
  • Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, množstvo antioxidantov a vitamín E.
  • Je častou súčasťou pleťových krémov a mydiel, a to predovšetkým vďaka svojmu zvláčňujúcemu efektu, ktorý pomáha dotvárať zamatovú pokožku.
  • Ochraňuje, regeneruje a hydratuje pokožku, spomaľuje stratu vlhkosti pokožky.
  • Minimalizuje vrásky v okolí očí, úst a v oblasti krku
  • Pomáha predchádzať vzniku strií a zjazveniu od akné.
  • Pomáha ošetrovať popálenú, suchú, popraskanú a svrbiacu pokožku.
  • Slúži ako zvláčňujúca zložka balzamov na pery.
  • Používa sa ako doplnkový olej pri výrobe mydla (5 – 10 %). Mydlá, ktorých súčasťou je kakaové maslo, voňajú po čokoláde, sú tvrdšie, pevnejšie a maslo im prepožičiava zamatový hydratačný účinok.
  • Pri aromaterapeutických masážach podporuje relaxáciu a pocit pohody.

Použitie v kozmetických produktoch
mydlá, krémy, pleťové mlieka, balzamy na pery, hydratačné emulzie, samoopaľovacie krémy, masážne prípravky atď.

Krajina pôvodu
Holandsko

Balenie
v sáčku

Upozrnenie
Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.
Prípadná nerovnomerná farba peletiek je spôsobená tým, že stupeň odstránenia kakaového prášku z tuku pri výrobe nemusí byť úplne homogénny, t.j. jedná sa len o odlišný vzhľad, ktorý nemá žiadny vplyv na vlastnosti alebo trvanlivosť suroviny, tú je možné bez akýchkoľvek obmedzení používať.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K Stiahnutiu“.
Súvisiace recepty na našom blogu

Telový krém s bylinkami

Avokádové telové maslo

Citrusovo-medovkový balzam na pery

List

Hmotnosť1kg
Spôsob získavaniaRafinovaný

K stiahnutiu