Znížená cena! Arganový olej LZS 35 ml Väčší náhľad

Arganový olej LZS BIO DEO 35ml

0663

Kvalitný rastlinný olej lisovaný za studena v BIO/organickej kvalite, dearomatizovaný. Veľmi obľúbený olej so všestranným použitím v kozmetike, často prezývaný aj „marocké“ alebo „tekuté zlato“. Je bohatý na vitamín E, prírodný antioxidant. Má anti-aging účinky, spomaľuje proces starnutia pokožky. Ľahká dezodorizácia odstraňuje charakteristický zápach oleja pri zachovaní všetkých jeho benefitov. 
INCI: Argania Spinosa Kernel Oil 
CAS: 223747-87-3 / 299184-75-1 
surovina na výrobu kozmetiky 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

3,69 € s DPH

-0,60 €

4,29 €

Viac informácií

INCI
Argania Spinosa Kernel Oil
CAS
223747-87-3 / 299184-75-1
Charakteristika
Arganový olej lisovaný za studena v bio kvalite, deodorizovaný. Olej sa získava z jadier plodov argánie tŕnistej. Po zbere sú plody sušené na slnku alebo v rúre, následne je z nich odstránená dužina a kôra. Každý orech náchádzajúci sa v plode, musí byť ručne rozlúsknutý. Semienka sú následne mleté a lisovaním sa z nich získava olej. Je bohatý na vitamín E a polynenasýtené mastné kyseliny. V kozmetike má všestranné využitie.
Vzhľad: číra viskózna kvapalina
Farba: bledo žltá až oranžová
Vôňa: charakteristická jemná, nevýrazná - olej je deodorizovaný
Hustota (20 oC): cca 0,918 g.cm3
Teplota tuhnutia: -5 oC
Bod varu: > 350 oC
Bod vzplanutia: > 300 oC
Rozpustnosť: vo vode nerozpustný

Účinky v kozmetike
  • Vďaka svojim výrazným pozitívnym účinkom na pleť a bohatému obsahu vitamínu E, je často prezývaný „tekuté zlato“ alebo „marocké zlato“.
  • Má silné anti-aging vlastnosti, pomáha v boji proti vráskam, spomaľuje starnutie pleti, podporuje tvorbu kolagénu a vracia pleti elasticitu.
  • Má prirodzené antioxidačné vlastnosti, chráni pokožku pred UV žiarením a nepriaznivým vplyvom počasia.
  • Ľahko sa vstrebáva do pokožky, nezanecháva na nej mastný film. Reguluje tvorbu kožného mazu.
  • Je dobrým pomocníkom proti akné, ekzémom, opuchom, lupienke a napomáha tiež korekcii jaziev.
  • Je často využívaný vo vlasovej kozmetike. Dodáva vlasom silu, lesk a hebkosť a zvýrazňuje ich farbu. Pomáha vlasy hydratovať a dodáva im zdravie a výživu. Je vhodné ho používať na vlasy namáhané farbením alebo častými úpravami.
  • Podporuje rast a regeneráciu nechtov, dôkladne ošetruje a vyživuje nechtovú pokožku.
  • Pri výrobe mydla sa arganový olej používa ako doplnok k ostatným olejom. Mydlo vyrobené z arganového oleja má hydratačné, upokojujúce a zjemňujúce účinky.

Použitie v kozmetických produktoch
mydlá, pleťové krémy, telové krémy, pleťové vody, odličovacie emulzie, prípravky do kúpeľa, balzamy na pery, vlasová kozmetika atď.
Krajina pôvodu
Maroko
Balenie
v plastovej fľaške so kvapkacím uzáverom
Upozrnenie
Upozorňujeme, že sa jedná o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.
Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „Dokumenty“.
Súvisiace recepty na našom blogu

Pleťové olejové sérum

Bio šampón s uhorkovo-melónovou vôňou

List

Objem35ml
Spôsob získavaniaLisovaný za studena
Bio | Organic kvaliltaÁno

K stiahnutiu