Kokosový olej 5 kg Väčší náhľad

Kokosový olej RAF 5L

060-0548_a

Kvalitný rastlinný olej rafinovaný. Obsahuje nasýtené mastné kyseliny, predovšetkým kyselinu laurovú, ale aj niektoré vitamíny. Vďaka svojej stabilite a schopnosti hydratovať pokožku je obľúbenou zložkou mydiel a rôznych kozmetických produktov. Ľahko sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva na nej mastný film. 
INCI: Cocos nucifera Oil 
CAS: 67701-28-4 
Surovina na výrobu kozmetiky 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

20,85 € s DPH

Viac informácií

INCI

Cocos nucifera Oil

CAS

67701-28-4

EINECS

266-946-3

Charakteristika

Kokosový olej sa získava extrakciou dužiny kokosových orechov plodov palmy kokosovej pestovanej na Filipínach, v Indonézii a Malajzii. Po extrakcii prechádza rafináciou, pri ktorej sa odstráni chuť aj vôňa daného oleja. Obsahuje nasýtené mastné kyseliny, predovšetkým kyselinu laurovú, ale aj niektoré vitamíny. Neobsahuje trans mastné kyseliny ani geneticky modifikované suroviny.
Vzhľad: tuhá konzistencia, ale pri teplote vyššej ako cca 25 oC alebo pri kontakte s pokožkou sa roztápa
Farba: v tuhom stave biela, v tekutom stave žltá
Vôňa: neutrálna
Hustota (pri 15 °C): 915 kg/m3
Rozpustnosť: vo vode nerozpustný, v tukoch neobmedzene miešateľný
Bod topenia: 20-28 °C

Účinky v kozmetike

  • Používa sa ako hydratačný prípravok - zvlhčuje pleť, udržiava ju hladkú a zdravú. Ľahko sa vstrebává do pokožky a nezanecháva na nej mastný film.
  • Bol už pred stáročiami využívaný ako ochrana pred slnečným žiarením a vysušovaním slaným morským vzduchom.
  • Má prirodzené antioxidačné vlastnosti, pomáha bojovať proti vráskam, regeneruje pokožku.
  • Zjemňuje a zvláčňuje suchú a stvrdnutú pokožku, napr. na lakťoch, pätách a pod.
  • Zmierňuje svrbenie spôsobené alergiami a po uštipnutí hmyzom.
  • Prispieva ku kvalite vlasov, zvlášť, ak je aplikovaný pred namočením vlasov - vlasy sú pri umývaní menej namáhané rozpínaním a opätovným vysúšaním. Vlasy sú potom menej náchylné k lámaniu.
  • Kokosový olej je najpopulárnejším olejom pre výrobu mydla. Mydlá vyrobené s použitím kokosového oleja sú tvrdšie, dobre hydratujú a ľahšie penia.

Použitie v kozmetických produktoch

pleťové krémy, odličovacie prípravky, telové krémy, vlasová kozmetika, balzamy na pery, masážne prípravky atď.

Krajina pôvodu

Holandsko

Balenie

v plastovom vedierku

Upozrnenie

Upozorňujeme, že sa jedná o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vône v závislosti od konkrétnej šarže.


Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K Stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Prírodná výživná riasenka

Krém alebo mlieko na opaľovanie s SPF

Bio šampón s arganovým olejom

REBATCH kávové mydlá DE LUXE

List

Objem5L
Spôsob získavaniaRafinovaný

K stiahnutiu