Caprylis (neutrálny olej) 100ml Väčší náhľad

Caprylis (neutrálny olej) 100ml

060-1649

Ľahký neutrálny olej rastlinného pôvodu, známy tiež ako MCT olej, tj. zmes mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom (triglyceridy). Je získavaný frakcionáciou z kokosového a palmového oleja. Je to zmes kyseliny kaprylovej (oktánovej) a kyseliny kaprínovej (dekánovej). Ide o tzv. „suchý olej“, ľahko sa vstrebáva do pokožky, pričom na nej nezanecháva mastný film. Uľahčuje vstrebávanie aktívnych látok do pokožky. Je veľmi stabilný voči oxidácii, má vysokú trvanlivosť. Je častou zložkou prírodnej a certifikovanej BIO kozmetiky. 

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride 
CAS: 73398-61-5 / 65381-09-1 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

3,15 € s DPH

Viac informácií

INCI

Caprylic/Capric Triglyceride

CAS

73398-61-5 / 65381-09-1

EINECS

277-452-2 / 265-724-3

Charakteristika

Caprylis je ľahký neutrálny olej rastlinného pôvodu, známy tiež ako MCT olej, tj. zmes mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom (triglyceridy). Obsahuje minimálne 95% nasýtených mastných kyselín. Je získavaný frakcionáciou z kokosového a palmového oleja. Nejde o rastlinný olej v pravom slova zmysle, pretože bol zbavený všetkých mastných kyselín okrem kyseliny kaprylovej (oktánovej) a kyseliny kaprínovej (dekánovej), neobsahuje žiadne ďalšie vitamíny ani aktívne látky. Má však vynikajúcu schopnosť účinne do hĺbky hydratovať pokožku a vlasy bez zanechania pocitu mastnoty.

Vzhľad: olejová kvapalina

Farba: bezfarebná alebo mierne nažltlá

Vôňa: neutrálna

Hustota (15 °C): cca 0,94 kg/l

Rozpustnosť: nerozpustný vo vode, miešateľný s etanolom (96%), s metylénchloridom, s petroléterom a s mastnými olejmi

Bod topenia: cca 0-10 °C

Bod tuhnutia: cca -21 °C

Bod vzplanutia: > 220 °C

Účinky v kozmetike

  • Caprylis je častou zložkou prírodnej a certifikovanej BIO kozmetiky.

  • V prírodnej kozmetike môže byť použitý ako emolient (zmäkčovadlo) - má výrazné zjemňujúce a vyhladzujúce účinky.

  • Vytvára ochrannú bariéru na povrchu pokožky, ktorá zabraňuje strate vlhkosti, a tým pomáha pokožku udržať krásne vláčnu a hydratovanú.

  • Ide o tzv. „suchý olej“, ľahko sa vstrebáva do pokožky, pričom na nej nezanecháva mastný film, preto sa používa aj ako náhrada za mastné rastlinné oleje.

  • Je vhodný na maceráciu rastlín, podporuje uvoľňovanie aktívnych látok z rastlín .

  • Je vhodný na riedenie esenciálnych olejov pri ich aplikácii priamo na pokožku. Ľahko preniká do pokožky a uľahčuje vstrebávanie aktívnych látok a vitamínov.

  • Účinne hydratuje vlasy a vlasovú pokožku.

  • Je veľmi stabilný voči oxidácii, môže byť bezpečne zahrievaný. Jeho trvanlivosť je veľmi dlhá.

  • Je vhodný na všetky typy pleti, na suchú, zrelú, aj na zmiešanú a mastnú pleť. Keďže neobsahuje žiadne dráždivé látky, môže byť použitý aj na podráždenú a citlivú pokožku alebo na jemnú detskú pokožku.

Použitie v kozmetických produktoch

Pleťové krémy, séra, odličovacie prípravky, telové krémy a mlieka, masážne prípravky, opaľovacia kozmetika, vlasová kozmetika, dekoratívna kozmetika atď.

Krajina pôvodu

Surové oleje – Juhovýchodná Ázia, spracovanie - EÚ

Balenie

V plastovej fľaši so šróbovacím uzáverom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Parfumový olej

List

Objem100ml

K stiahnutiu