Mandľový olej 150 ml Väčší náhľad

Mandľový olej LZS 1l

060-1757

Kvalitný rastlinný olej lisovaný za studena. Je bohatým zdrojom omega-6 mastných kyselín, vitamínov (A, B1, B2, B6 a E) a minerálov. Má výborné hydratačné a ochranné účinky. 

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil 
CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Dočasne vypredané

26,60 € s DPH

Viac informácií

INCI

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

CAS

8007-69-0 / 90320-37-9

EINECS

- / 291-063-5

Charakteristika

Mandľový olej je získavaný studenou expresiou zo zrelých jadier mandlí Prunus dulcis (Miller) D.A. Webb var. dulcis alebo Prunus dulcis (Miller) D.A. Webb var. amara (D.C.) Buchheim alebo zo zmesi týchto dvoch odrôd. Vďaka lisovaniu za studena si olej uchováva všetky výživné látky a umožní tak dosiahnuť najlepšie účinky na pokožku. Bohatý je najmä na vitamíny, minerály a nenasýtené mastné kyseliny. Je jedným zo základných nosných olejov v kozmetike.

Vzhľad: číra kvapalina

Farba: žltá

Vôňa: slabá charakteristická

Hustota (20 °C): 0,91 – 0,92 g.cm3

Rozpustnosť: mierne rozpustný v etanole; miešateľný s minerálnymi olejmi; s vodou nemiešateľný

Bod tuhnutia: cca -18 ° C

Bod vzplanutia: > 300 °C

Účinky v kozmetike

  • Je bohatý na vitamín E, K a základné vitamíny komplexu B. Je tiež bohatým zdrojom omega-6 mastných kyselín, minerálov, ako je vápnik, zinok, mangán, fosfor, horčík a draslík.

  • Pokožku zjemňuje a hydratuje, má upokojujúce a hydratačné účinky.

  • Pôsobí ako účinný antioxidant, má anti-aging vlastnosti, spomaľuje starnutie pokožky, zlepšuje elasticitu a redukuje výskyt vrások. Pomáha redukovať tmavé škvrny na koži.

  • Reguluje zápal (napr. akné), podráždenie a zmierňuje svrbenie postihnutej pokožky. Je vhodný pri ekzéme, psoriáze, zmierňuje alergickú reakciu pokožky.

  • Hĺbkovo čistí pokožku. Pôsobí ako prírodný odstraňovač make-upu. Je nekomedogénny, t.j. neupcháva póry.

  • Zabraňuje poškodeniu pokožky spôsobenému UV žiarením, regeneruje pokožku po nadmernom slnení.

  • Je vhodný na všetky typy pleti, aj pre citlivú pleť a jemnú detskú pokožku.

  • Je obľúbenou zložkou vlasovej kozmetiky: posilňuje vlasové folikuly, podporuje zdravý rast vlasov, dodáva vlasom silu, pevnosť a prirodzený lesk, pomáha eliminovať lupiny.

  • Je dôležitou súčasťou masážnych prípravkov - môže byť použitý ako nosný olej alebo v kombinácii s vôňami alebo prírodnými silicami. Pomáha znížiť výskyt strií.

  • Je obľúbenou prísadou kúpeľových šumivým bômb a kúpeľových olejov.

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, pleťové krémy, telové krémy, masážne prípravky, vlasová kozmetika, balzamy na pery atď.

Krajina pôvodu

Španielsko

Balenie

V plastovej fľaši so šróbovacím uzáverom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, t.j. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Citrusovo-medovkový balzam na pery

Tuhý parfém

List

Objem1L
Spôsob získavaniaLisovaný za studena

K stiahnutiu