Klinčeková silica 10 ml Väčší náhľad

Klinčeková silica 10ml

090-0609

100% prírodný esenciálny olej.

Vôňa: charakteristická korenistá, klinčeková, eugenolová
INCI: Eugenia Caryophyllus Oil
CAS: 8000-34-8

Nepoužívať na pokožku v koncentrovanej forme!

Surovina na výrobu kozmetiky a sviečok.
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

1,60 € s DPH

Viac informácií

INCI

Eugenia Caryophyllus Oil

CAS

8000-34-8

EINECS

284-638-7

Charakteristika

Koncentrovaný prírodný esenciálny olej na výrobu kozmetiky a sviečok.
Silica sa získava destiláciou vodnou parou zo sušených listov alebo púčikov korenia klinčekovca voňavého, myrtovitého Eugenia caryophyllata Thunb. (fam . Myrtaceae). Hlavnú zložku tvorí eugenol (CAS: 97-53-0).

Vôňa: charakteristická korenistá, klinčeková, eugenolová

Vzhľad: číra tekutina

Farba: bezfarebná až svetložltá

Hustota (pri 20 °C): 1,0250 - 1,0650 g/cm³

Bod vzplanutia: 113 °C

Účinky v kozmetike

  • Eugenol, ktorý je vo veľkom množstve obsiahnutý v klinčekovej silici, má výrazné omladzujúce a stimulačné vlastnosti, pomáha spomaliť proces starnutia, eliminovať tvorbu vrások a škvŕn, spevniť ochabnutú pokožku a rozjasniť vzhľad pleti. Eugenol je zároveň silným antioxidantom, ktorý pomáha v boji s voľnými radikálmi.

  • Má čistiace a hydratačné vlastnosti.

  • Vďaka antimikrobiálnym účinkom je výborná na pleť so sklonom k ané.

  • Má antiseptické vlastnosti, upokojuje podráždenú a poranenú pokožku a pokožku po uštipnutí hmyzom.

  • Pre svoje protizápalové, dezinfekčné a anestetické vlastnosti je obľúbenou zložkou prípravkov určených na starostlivosť o zuby a ústnu hygienu.

  • Zlepšuje prekrvenie vlasovej pokožky, stimuluje vlasové folikuly, čím podporuje rast vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu.

  • Pre svoju príjemnú korenistú vôňu a zahrievací účinok sa používa spolu s iným nosným olejom na masáže tela – pomáha odstrániť únavu, zmierniť opuchy, odbúrať stres a duševné napätie a osviežiť zmysly.

  • Má repelentné účinky.

  • Pôsobí ako afrodiziakum.

Použitie v kozmetických produktoch

Do kozmetiky, mydiel, na výrobu vonných parfumových kompozícií, takisto vhodná na výrobu sviečok a do aromalámp.

Nepoužívať v koncentrovanej forme!

Krajina pôvodu

Singapur

Balenie

V sklenenej fľaške s kvapkacím uzáverom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Zoznam alergénov a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Parfumový olej

Prírodný repelent

Prírodná bieliaca zubná pasta

OZNAČENIE PODĽA NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1272/2008


Nebezpečenstvo

Nebezpečné látky: eugenol

Alergény: Eugenol, Isoeugenol

H304- Môže byť smrteľný po požití a vniknutí do dýchacích ciest.
H317– Môže vyvolať alergickú kožnú reakciu.
H319 – Spôsobuje vážne podráždenie očí.
H302+312 – Škodlivý po požití.Škodlivý pri kontakte s pokožkou.
P261– Zabráňte vdychovaniu prachu/dymu/plynu/hmly/pár/aerosólov.
P280– Noste ochranné rukavice/ochranný odev/ochranné okuliare/ochranu tváre.
P301 + P330 + P331 – PO POŽITÍ: vypláchnite ústa. Nevyvolávajte zvracanie.
P302+P352- PRI KONTAKTE S POKOŽKOU: Umyte veľkým množstvom vody a mydla.
P305+P351+P338 - PO ZASIAHNUTÍ OČÍ: Opatrne niekoľko minút oplachujte vodou. Ak používate kontaktné šošovky a ak je to možné, odstráňte ich. Pokračujte vo vyplachovaní.
P333+P313 - Ak sa prejaví podráždenie pokožky alebo sa vytvoria vyrážky: Vyhľadajte lekársku pomoc/starostlivosť.
P337 + P313 – Ak podráždenie očí pretrváva: vyhľadajte lekársku pomoc/starostlivosť.
P362 + 364 – Kontaminovaný odev vyzlečte a pred ďalším použitím vyperte.

List

Objem10ml
Typ vônePrírodná silica | Esenciálny olej
Použitie do sviečokÁno

K stiahnutiu