Ibištek kvet 50 g Väčší náhľad

Ibištek kvet 50g

200-0680

Ibištek kvet - rezaný. Obsahuje celý rad účinných látok, napr. flavonoidy, vitamíny, minerály, karotény, aminokyseliny atď. Je účinným antioxidantom, pokožku chráni, regeneruje, zlepšuje jej pružnosť a hydratáciu a pomáha spomaliť príznaky starnutia. Eliminuje tmavé škvrny a vyrovnáva farebný tón pleti.

latinský názov: Hibisci flos conc.
materská rastlina: Ibištek sudánsky (Hibiscus sabdariffa)

Surovina na výrobu kozmetiky.
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

0,82 € s DPH

Viac informácií

latinský názov: Hibisci flos conc.
materská rastlina: Ibištek sudánsky
latinský názov materskej rastliny: Hibiscus sabdariffa

Charakteristika

Usušené a narezané dužinaté kalichy a kalíšky rastliny Ibišteka sudánskeho. Kalichy ibišteka sú v čase zrelosti mäsité, dužinaté a majú výraznú červenú farbu. Obsahujú celý rad účinných zložiek, napr. flavonoidov, známych svojimi antioxidačnými účinkami, ale aj minerálnych látok, majú vysoký obsah vitamínu C, obsahujú vitamíny skupiny B, karotén, AHA kyseliny, aminokyseliny atď.
Farba: tmavočervená
Vôňa: nevýrazná

Účinky v kozmetike

  • Je bohatý na antioxidanty, ktoré pomáhajú zvrátiť poškodenie spôsobené UV žiarením, prachom a znečisťujúcimi látkami.
  • Má výborné anti-aging vlastnosti, bojuje proti príznakom starnutia pokožky - pokožku vyhladzuje, hydratuje, dodáva jej pružnosť, zjemňuje línie a vrásky, eliminuje tmavé škvrny.
  • Má protizápalové, antibakteriálne, upokojujúce a dezinfekčné účinky. Je vhodný na všetky typy pleti, aj na mastnú a aknóznu pleť – pleť jemne čistí, odstraňuje z nej prebytočný maz a tonizuje ju.
  • Obsahuje prírodné povrchovo aktívne látky (tzv. saponíny) a organické kyseliny, ktoré pokožku prirodzene čistia a pomáhajú odstrániť odumreté kožné bunky. Zjednocuje farebný tón pleti.
  • AHA kyseliny obsiahnuté v ibišteku vlasy dôkladne čistia bez vysušenia a aminokyseliny im dodávajú potrebnú pevnosť a pružnosť. Vlasy hydratuje a regeneruje.
  • Používa sa ako prírodné farbivo.

Použitie v kozmetických produktoch

pleťové krémy a pleťové vody a séra, pleťové masky, telové krémy, mydlá, peelingy, hojivé obklady, ústne vody, zubné pasty, vlasová kozmetika, peelingy, anticelulitídne a samoopaľovacie prípravky atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt

Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).

Krajina pôvodu

Egypt

Balenie

v papierovom vrecku

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Telový krém s bylinkami

Maska z dolomitského bahna

Tekuté mydlo

Kúpeľová soľ

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnosť50g

K stiahnutiu