Morská riasa LITHOTHAMNIUM púder 20g Väčší náhľad

Morská riasa LITHOTHAMNIUM jemne mletá 20g

200-1397

Jemne mletá sušená červená morská riasa Lithothamnium Calcareum. Riasa je unikátnym prírodným zdrojom minerálov, obsahuje vitamíny, aminokyseliny a 72 stopových prvkov, vďaka čomu má širokospektrálne priaznivé účinky na pokožku. Má antioxidačné účinky, spomaľuje príznaky starnutia a pôsobí exfoliačne. Vďaka svojím vynikajúcim čistiacim vlastnostiam a vysokému podielu minerálov je mimoriadne vhodná na pleťové masky a telové kúpele. 

Latinský názov: LITHOTHAMNIUM CALCAREUM PULV. 
Materská rastlina: Morská riasa Lithothamnium (Lithothamnium Calcareum) 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

1,05 € s DPH

Viac informácií

Latinský názov

LITHOTHAMNIUM CALCAREUM PULV.

Materská rastlina

Morská riasa Lithothamnium (Lithothamnium Calcareum)

Charakteristika

Veľmi jemne mletá sušená červená morská riasa Lithothamnium Calcareum rastúca v studených vodách Atlantiku, najmä na pobreží Írska alebo Islandu. V období rastu má ružovú až purpurovo červenú farbu, ale postupom času sa pôsobením vápnika mení na bielu alebo žltú.

Vzhľad: jemný prášok

Farba: biela až žltá

Vôňa: mierna charakteristická

Účinky v kozmetike

  • Riasa je unikátnym prírodným zdrojom minerálnych látok (napr. vápnika, horčíka), obsahuje vitamíny, aminokyseliny a 72 stopových prvkov ako mangán, selén, meď či zinok, vďaka čomu má širokospektrálne priaznivé účinky na pokožku.

  • Chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov. pôsobí exfoliačne, pomáha predchádzať vzniku vrások.

  • Má výborné čistiace vlastnosti, je veľmi vhodná na pleťové masky.

  • Počas telových zábalov a kúpeľov z morskej riasy Lithothamnium prenikajú do pokožky minerály spolu so stopovými prvkami, ktoré reminalizujú pokožku, zvyšujú jej pevnosť a pružnosť, vyživujú ju, tonizujú, detoxikujú a pôsobia proti celulitíde.

Použitie v kozmetických produktoch

Sprchové gély, mydlá, telové a pleťové krémy, čistiace masky, telové peelingy, prípravky do kúpeľa, šumivé bomby do kúpeľa, zábaly, zubné pasty atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt

Prášok je možné kvôli jeho benefitom pridať aj do mydlovej hmoty, ale vzhľadom k tomu, že mydlová hmota obsahuje vodu, bylinkový resp. ovocný prášok do mydla extrahuje (vylúhuje sa), tj. v priebehu niekoľkých dní môže mydlo zmeniť farbu na zelenohnedú alebo šedú.

Krajina pôvodu

Francúzsko

Balenie

V plastovej fľaške so šrobovacím uzáverom.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

List

Hmotnosť20g
Jemne mletéÁno

K stiahnutiu