Levanduľa kvet 50 g Väčší náhľad

Levanduľa kvet 50g

200-0563

Sušená levanduľa lekárska - celý kvet. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov chráni pokožku pred pôsobením voľných radikálov a je účinná v boji proti vráskam. Má protizápalové a hojivé účinky na pokožku. Je obľúbená pre svoju príjemnú vôňu, pôsobí relaxačne a upokojujúcim dojmom.

Latinský názov: Flos levandulae tot.
Materská rastlina: Levanduľa lekárska (Levanudla angustifolia)

Surovina na výrobu kozmetiky.
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

1,35 € s DPH

Viac informácií

Latinský názov

Flos levandulae tot.

Materská rastlina

Levanduľa lekárska

Latinský názov materskej rastliny

Levanudla angustifolia

Charakteristika

Sušený, nie moc rozvinutý kvet levandule lekárskej. Levanduľa lekárska nazývaná aj levanuľa úzkolistá patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie aromatické rastliny. Ide o trvalku – poloker s modrofialovými kvetmi rastúcimi v klasoch. Pre svoju krásnu vôňu a všestranné blahodarné účinky na ľudský organizmus našla široké uplatnenie nielen v kozmetickom priemysle a v parfumérii, ale napr. aj v medicíne, farmaceutickom priemysle či v kulinárstve.

Farba: modrofialová až šedomodrá

Vôňa: príjemne aromatická

Účinky v kozmetike

  • Levanduľa lekárska obsahuje silice, kumaríny, flavonoidy, triesloviny, terpény a kyselinu rozmarínovú, ktorá má protizápalové, protivírusové a antiseptické účinky.

  • Pôsobí ako antioxidant, zachytáva voľné radikály, podporuje obnovu kožných buniek a celkovú regeneráciu pokožky,. Spomaľuje príznaky starnutia, eliminuje vrásky, rozžiaruje a vyhladzuje pleť.

  • Osviežuje, rozjasňuje, upokojuje a tonizuje pokožku. Zjednocuje farebný tón pleti, redukuje začervenanie.

  • Je výborná na všetky typy pleti vrátane aknóznej, citlivej a zrelej. Je vhodná pri ekzémoch, dermatitíde a psoriáze.

  • Má hojivé účiny, upokojuje a regeneruje pokožku po slnení, po uštipnutí hmyzom, pri poranení kože a pri popáleninách.

  • Regeneruje vlasy a vlasovú pokožku, pomáha pri vypadávaní vlasov.

  • Pre svoje upokojujúce až mierne sedatívne účinky sa používa pri nervovom vypätí, nervozite, nespavosti, bolestiach hlavy a depresii.

  • Má repelentný účinok – odpudzuje hmyz.

Použitie v kozmetických produktoch

Sprchové šampóny, telové krémy, pleťové krémy a vody, mydlá, ústne vody, vlasové šampóny a kúry, toaletné vody, parfumy, masážne krémy a oleje, prípravky po opaľovaní, prípravky do kúpeľa, aromaterapia, dekorácie atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt

Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).

Krajina pôvodu

Albánsko

Balenie

V papierovom vrecku.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Prírodný repelent

Masky na tvár

Telový krém s bylinkami

Maska z dolomitského bahna

Tekuté mydlo

Kúpeľová soľ

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnosť50g

K stiahnutiu