Pomarančová kôra 50 g Väčší náhľad

Pomarančová kôra 50g

200-0568

Sušená pomarančová kôra - narezaná. Obsahuje vitamíny, hlavne vitamín C, betakarotén, minerály a mnoho ďalších cenných látok. Stimuluje tvorbu kolagénu a obnovu kožných buniek, redukuje výskyt vrások a jemných línií. Má protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky. Redukuje tvorbu mazu, vyhladzuje, osviežuje a tonizuje pokožku, sťahuje rozšírené póry. 

Latinský názov: Aurantii pericarpium dullcis conc 
Materská rastlina: Pomarančovník sladký (Citrus aurantium var. Dulcis.) 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

0,75 € s DPH

Viac informácií

Latinský názov

Aurantii pericarpium dullcis conc.

Materská rastlina

Pomarančovník sladký

Latinský názov materskej rastliny

Citrus aurantium var. Dulcis.

Charakteristika

Sušená a narezaná kôra z plodov stromu pomarančovníka sladkého Citrus aurantium (Dulcis). Pomarančovník sladký je najrozšírenejším zástupcom rodu pomarančovníkov. Pestuje sa v oblastiach subtropického pásma. Ide o stálezelený strom s tmavozelenými listami a bielymi silne aromatickými kvetmi. Plody pomarančovníka sú jedlé a sladké. Dužina aj kôra plodov sú bohaté na živiny, vitamíny a minerály.

Farba: žltooranžová, zospodu bielo-nažltlá

Vôňa: príjemná

Účinky v kozmetike

  • Pomarančová kôra obsahuje vitamíny, hlavne vitamín C, betakarotén, minerály ako napr. draslík, vápnik a mnoho ďalších cenných látok.

  • Stimuluje tvorbu kolagénu a obnovu kožných buniek, redukuje výskyt vrások a jemných línií.

  • Má protizápalové, antibakteriálne a antioxidačné účinky.

  • Redukuje tvorbu mazu, vyhladzuje, osviežuje a tonizuje pokožku, sťahuje rozšírené póry.

  • Je vhodná na ošetrovanie pokožky s prejavom celulitídy.

  • Pomáha znižovať tvorbu lupín.

  • Má výborné aromatické vlastnosti, pôsobí uvoľňujúco a upokojujúco na organizmus.

  • Pomarančová kôra obsahuje oranžový éterický olej, ktorý pôsobí ako prírodné rozpúšťadlo. Účinne a jemne čistí pokožku rúk bez použitia chemikálií. Má bielace účinky na zuby, rozpúšťa škvrny na zuboch po káve či fajčení.

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, sprchové šampóny, toaletné vody, parfumy, pleťové vody, prípravky do kúpeľa, prípravky ústnej hygieny, aromaterapia atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt

Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).

Krajina pôvodu

Balenie

V papierovom vrecku.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Telový krém s bylinkami

Maska z dolomitského bahna

Tekuté mydlo

Kúpeľová soľ

Relaxačno-detoxikačný magnéziový kúpeľ

Ílová pleťová maska

Sprchový gél a šampón

List

Hmotnosť50g

K stiahnutiu