Pomarančová silica 10ml Väčší náhľad

Pomarančová silica 10ml

090-0609

100% prírodný esenciálny olej.

Vôňa: charakteristická pomarančová – svieža, intenzívna, sladká, citrusová
INCI: CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL
CAS: 8028-48-6

Nepoužívať na pokožku v koncentrovanej forme!

Surovina na výrobu kozmetiky a sviečok.
Viac informácií v detaile produktu.

Viac detailov

Skladom

1,20 € s DPH

Viac informácií

INCI

CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL

CAS

8028-48-6

EINECS

232-433-8

Charakteristika

Koncentrovaný prírodný esenciálny olej na výrobu kozmetiky a sviečok.
Silica sa získava lisovaním čerstvej kôry zrelých plodov pomarančovníka, Citrus aurantium var. Dulcis, Rutaceae, citrónovník čínsky - pomarančovník, rutovitý.

Vôňa: charakteristická pomarančová – svieža, intenzívna, sladká, citrusová

Farba: žltá až sýto oranžová
Hustota (pri 20 °C): 0,842-0,848 g/cm³
Bod vzplanutia: 53,4 °C
Rozpustnosť vo vode: 3,4834 - 1767,3 mg/l pri 25 °C

Účinky v kozmetike

  • Má vysoký obsah AHA kyselín, ktoré majú blahodarný vplyv na pokožku – majú anti-aging vlastnosti, pôsobia ako peeling, odstraňujú odumreté bunky pokožky, pokožku zjemňujú, vyhladzujú, odstraňujú pigmentové škvrny a zjednocujú tón pleti. AHA kyseliny podporujú tvorbu kolagénu a zároveň pleť čistia a hydratujú. Majú antioxidačné vlastnosti,bojujú proti voľným radikálom.

  • Zvyšuje elasticitu pokožky, eliminuje výskyt celulitídy.

  • Reguluje tvorbu kožného mazu, má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Je vhodná na suchú aj zmiešanú pleť a tiež na pleť so sklonom k akné.

  • Redukuje produkciu mazu vo vlasovej pokožke, pomáha udržať vlasy zdravé a lesklé.

  • Pomáha v staroslivosti o ústnu hygienu.

  • Je obľúbenou zložkou parfumov a toaletných vôd.

  • Pre svoju príjemnú vôňu, antidepresívne a relaxačné účinky sa často využíva v aromaterapii. Pomáha vyrovnať sa so smútkom, zmierniť napätie, úzkosť a stres a navodiť duševnú pohodu.

  • Má mierne afrodiziakálne vlastnosti.

  • Pozor! Neaplikujte na pokožku pred vystavením slnečnému žiareniu.

Použitie v kozmetických produktoch

Do kozmetiky, mydiel, na výrobu vonných parfumových kompozícií, deodorantov, takisto vhodná na výrobu sviečok a do aromalámp. Nepoužívať do opaľovacej kozmetiky.

Nepoužívať v koncentrovanej forme!

Krajina pôvodu

Balenie

V sklenenej fľaške s kvapkacím uzáverom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Zoznam alergénov a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Prírodná bieliaca zubná past

OZNAČENIE PODĽA NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1272/2008

Nebezpečenstvo

Nebezpečné látky: d-limonen, linalool

Alergény: Limonen, Linalool, Citral

H226 – Horľavá kvapalina a pary.
H304 – Môže byť smrteľný po požití a vniknutí do dýchacích ciest.
H315 – Dráždi kožu.
H317 – Môže vyvolať alergickú kožnú reakciu.
H410 – Veľmi toxický pre vodné organizmy, s dlhodobými účinkami.
P210 – Uchovávajte mimo dosahu tepla/iskier/otvoreného ohňa/horúcich povrchov. Nefajčite.
P301 + P310 – PO POŽITÍ: okamžite volajte NÁRODNÉ TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÉ CENTRUM alebo lekára.
P331 – Nevyvolávajte zvracanie.
P391 – Zozbierajte uniknutý produkt.
P403 + P235 – Uchovávajte na dobre vetranom mieste. Uchovávajte v chlade.

List

Objem10ml
Typ vônePrírodná silica | Esenciálny olej
Použitie do sviečokÁno

K stiahnutiu