Eukalyptus list 50 g Väčší náhľad

Eukalyptus list 50g

0682

sušený eukalyptus – rezaný list alebo zrelé výhonky rastliny

surovina na výrobu kozmetiky

Viac detailov

Skladom

0,82 € s DPH

Viac informácií

latinský názov:Folium eucalypti conc.
materská rastlina: Blahovičník guľatoplodý
latinský názov materskej rastliny: Eucalyptus globulus labil - lardiere

Charakteristika
Usušené a nasekané listy alebo zrelé výhonky aromatického stromu Eukalyptus globulus. Drsné kúsky listov majú na sebe tmavohnedé korkovité bradavičky. Strom je pôvodom z Austrálie a dorastá až do výšky 70 metrov. Je veľmi populárny vďaka svojej charakteristickej aróme, ktorá pochádza z prchavého obsahu oleja obsiahnutého v listoch a kôre stromu a tiež vďaka svojim mnohým prínosom pre ľudský organizmus.

Vôňa: aromatická, po cineole (eukalyptole)

Účinky v kozmetike

  • Obsahuje široké spektrum účinným látok, predovšetkým silíc.
  • Má prírodné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, antisteptické vlastnosti, obsahuje taniny a fenolové zlúčeniny, vďaka ktorým má dezinfekčné účinky. Pomáha pri kožných problémoch, napr. vyrážkach, akné, ekzémoch. Upokojuje pokožku po uštipnutí hmyzom.
  • Ochraňuje a regeneruje pokožku.
  • Je vhodný na problematickú a mastnú pleť.
  • Pomáha pri podliatinách, ranách alebo svalovej bolesti, je vhodnou prísadou do masážnych krémov, olejov alebo do kúpeľov pri svalových a reumatických bolestiach.
  • Je prospešný pre vlasy a vlasovú pokožku, eliminuje tvorbu lupín.
  • Je účinnou zložkou prípravkov určených na starostlivosť o ústnu dutinu. Bojuje proti baktériám, ktoré spôsobujú zubný kaz a paradentózu.
  • Eukalyptová aróma pôsobí upokojujúco na organizmus, podporuje koncentráciu, pomáha prekonávať stres a únavu.
  • Má repelentné účinky – odpudzuje hmyz.
  • Pre svoju výraznú sviežu arómu a čistiace účinky je častou zložkou čistiacich prostriedkov v domácnosti.

Použitie v kozmetických produktoch
pleťové krémy a pleťové vody, telové krémy, ústne vody, masážne krémy a oleje, prípravky do kúpeľa, mydlá, vlasová kozmetika, deodoranty, aromaterapia, čistiace prostriedky atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt
Mydlová hmota obsahuje vodu, z toho dôvodu bylinky pridané do mydlovej hmoty v priebehu niekoľkých dní extrahujú (vylúhujú sa), tj. aj pôvodne farebné bylinky zmenia v mydle farbu a mydlo zostane hnedé až šedé. Bylinky preto odporúčame použiť len ako vrchnú peelingovú vrstvu (tj. sušené bylinky nasypeme v jemnej vrstve do formy a následne ich zalejeme roztopenou mydlovou hmotou).


Krajina pôvodu
Albánsko

Balenie
v papierovom vrecku

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Telový krém s bylinkami

Maska z dolomitského bahna

Tekuté mydlo

Kúpeľová soľ

K stiahnutiu