Zľava Mango maslo 100 g Väčší náhľad

Mango maslo RAF 100g

070-0931

Kvalitné rafinované maslo. Obsahuje nasýtené a nenasýtené mastné kyseliny, má vysoký obsah vitamínov a antioxidantov. Regeneruje a upokojuje suchú, podráždenú a poškodenú pokožku. Je účinné v boji proti vráskam. Poskytuje prirodzenú ochranu pred UV žiarením. Má všestranné využitie pri výrobe telových masiel, krémov a mydiel. 

INCI: Mangifera Indica Seed Butter 
CAS: 90063-86-8 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac detailov

Skladom

2,50 € s DPH

-0,70 €

3,20 €

Viac informácií

INCI

Mangifera Indica Seed Butter

CAS

90063-86-8

EINCES

290-045-4

Charakteristika

Mango maslo sa vyrába lisovaním a následnou rafináciou jadier mangových plodov. Je pomerne tvrdé, ale pri kontakte s ľudskou pokožkou sa rýchlo topí a ľahko sa rozotiera. V porovnaní s bambuckým maslom je menej mastné a rýchlejšie sa vstrebáva do pokožky. Obsahuje približne rovnaký pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, má vysoký obsah vitamínov, antioxidantov a esenciálnych mastných kyselín.

Vzhľad: mäkké až polotuhé maslo

Farba: sivobiela až bledožltá

Vôňa: bez vône a zápachu

Bod topenia: 30 - 40 °C

Bod varu: > 100 °C

Bod vzplanutia: > 280 °C

Rozpustnosť: vo vode nerozpustné

Účinky v kozmetike

  • Má antioxidačné vlastnosti, podporuje obnovu kožných buniek. Je účinné v boji proti vráskam, obnovuje pružnosť pokožky, regeneruje a vyhladzuje.

  • Účinne ošetruje suchú pokožku, hydratuje ju a zabraňuje jej vysušeniu. Zmäkčuje stvrdnutú a popraskanú kožu (napr. lakte, chodidlá).

  • Je vhodné aj na mastnejšiu pleť, pretože sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film.

  • Pomáha predchádzať striám v tehotenstve.

  • Pre svoje upokojujúce, hojivé a regeneračné účinky je vhodné po opaľovaní, depilácii, na zmiernenie kožných alergií, pri ekzémoch a dermatitíde. Zmierňuje svrbenie a začervenanie podráždenej pokožky alebo po uštipnutí hmyzom.

  • Poskytuje prirodzenú ochranu pred UV žiarením.

  • Je vhodným nosným maslom pre miešanie s inými olejmi a tiež pre akékoľvek esenciálne oleje.

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, pleťové krémy, očné krémy, telové krémy, tuhé telové maslá, masážne krémy, krémy na ruky, balzamy a rúže na pery, vlasová kozmetika, opaľovacia kozmetika, prípravky po opaľovaní, po holení a depilácii atď.

Krajina pôvodu

India

Balenie

V plastovom kelímku.

Upozornenie

Upozorňujeme, že ide o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Telový krém s bylinkami

List

Hmotnosť100g
Spôsob získavaniaRafinovaný

K stiahnutiu