Jojobový olej LZS 35 ml Väčší náhľad

Jojobový olej LZS 35ml

060-0665_B

Kvalitný rastlinný olej lisovaný za studena. Je bohatý na mononenasýtené mastné kyseliny a vitamíny. Je jedným z najlepšie absorbovateľných olejov, pokožku nádherne zvláčňuje a vyživuje, pričom na nej nezanecháva mastný film. Je vhodný na akúkoľvek pokožku vrátane jemnej detskej. Je obľúbenou zložkou vlasovej kozmetiky. 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil 
CAS: 90045-98-0 / 61789-91-1 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac informácií

Skladom

2,35 € s DPH

Viac informácií

INCI

Simmondsia Chinensis Seed Oil

CAS

90045-98-0

EINECS

289-964-3

Charakteristika

Jojobový olej sa získava z kríka latinsky nazývaného Simmondsia chinensis, častejšie označovaného ako jojoba. Olej je lisovaný zo semien kríka, v tomto prípade metódou za studena, tzn. olej je lisovaný pri izbovej teplote, čím si zachováva všetky svoje výživné látky. Je bohatý na mononenasýtené mastné kyseliny a vitamíny.

Vzhľad: olejová kvapalina

Farba: zlatožltá

Vôňa: takmer bez vône

Relatívna hustota (pri 20 oC): cca 0,863 - 0,873

Rozpustnosť: nerozpustný vo vode

Bod varu: >100°C

Bod vzplanutia: >280°C

Účinky v kozmetike

  • Zjemňuje pokožku, napomáha jej hydratácii.

  • Veľmi ľahko sa vstrebáva do pokožky bez zanechania mastného filmu na jej povrchu.

  • Pomáha predchádzať tvorbe vrások.

  • Napomáha regulácii tvorby mazu, je nekomedónny, tj. zabraňuje vzniku akné.

  • Pôsobí dezinfekčne a protizápalovo.

  • Pomáha slnkom spálenej pokožke a pri drobnejších spáleninách rôzneho druhu.

  • Ošetruje popraskanú, drsnú alebo inak poškodenú pokožku.

  • Pridáva sa do balzamov na pery.

  • Navracia zdravie, hebkosť, lesk a objem vlasom. Pôsobí proti vypadávaniu vlasov.

  • Pridáva sa ako doplnkový olej (cca 10%) pri výrobe mydla. Pomáha dotvárať krémovú a stálu penu a ošetruje podráždenú pokožku.

Použitie v kozmetických produktoch

Mydlá, pleťové krémy, telové krémy, odličovacie emulzie, balzamy na pery, vlasová kozmetika, detská kozmetika, masážne prípravky atď.

Krajina pôvodu

Izrael

Balenie

V plastovej fľaške s kvapátkom.

Upozornenie

Upozorňujeme, že sa jedná o prírodný produkt, tj. môžu existovať rozdiely vo farbe a vôni v závislosti od konkrétnej šarže.

Produktovú špecifikáciu a kartu bezpečnostných údajov si môžete stiahnuť v záložke „K Stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

List

Objem35ml
Spôsob získavaniaLisovaný za studena

K stiahnutiu