Nimbový list jemne mletý 20g Väčší náhľad

Nimbový list jemne mletý 20g

200-1395

Jemne mleté sušené listy nimbového stromu. Vďaka svojim širokospektrálnym pozitívnym účinkom sa využíva nielen v kozmetike, ale aj na farmaceutické a dermatologické účely. Podporuje obnovu kolagénu, vyhladzuje drobné vrásky, zlepšuje pružnosť pokožky. Má silné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Pomáha pri rôznych kožných problémoch a uplatnenie nachádza aj v prípravkoch určených na starostlivosť o ústnu hygienu. Je obľúbenou zložkou vlasovej kozmetiky. 

Latinský názov: AZADIRACHTAE FOLIUM PULV. 
Materská rastlina: Zeder Indický, Neem, Nimba (AZADIRACHTA INDICA) 

Surovina na výrobu kozmetiky. 
Viac informácií v detaile produktu. 

Viac informácií

Skladom

1,35 € s DPH

Viac informácií

Latinský názov

AZADIRACHTAE FOLIUM PULV.

Materská rastlina

Zeder Indický, Neem, Nimba (AZADIRACHTA INDICA)

Charakteristika

Veľmi jemne mleté sušené listy nimbového stromu.

Vzhľad: jemný prášok

Farba: zelená

Vôňa: charakteristická

Účinky v kozmetike

  • Zeder indický, ľudovo nazývaný aj Neem alebo Nimba, je staroveký strom, ktorý pochádza z Indie, ale dnes sa už pre svoje významné liečivé vlastnosti a širokospektrálne blahodarné účinky na pokožku pestuje v subtropických oblastiach po celom svete a využíva sa nielen na farmaceutické, ale tiež na dermatologické a kozmetické účely. Je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej Ajurvédskej medicíny.

  • Má výrazné antibakteriálne, antiseptické, antimikrobiálne a protizápálové vlastnosti na pokožku.

  • Napomáha obnove kolagénu, vyhladzuje drobné vrásky, zlepšuje pružnosť pokožky.

  • Je vhodný na mastnú a problematickú pleť a na pleť so sklonom k akné.

  • Pre svoje silné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti nachádza uplatnenie v prípravkoch určených na starostlivosť o ústnu hygienu. Pomáha pri zápaloch a krvácaní ďasien, aftách, redukuje zubný povlak, odstraňuje nepríjemný zápach z úst.

  • Zvlhčuje, regeneruje a prekrvuje pokožku hlavy. Pri pravidelnom používaní redukuje tvorbu lupín, zabraňuje vypadávaniu vlasov. Vlasy zanecháva zdravé a lesklé.

  • Má repelentný účinok – odpudzuje hmyz, pomáha v boji proti všiam.

Použitie v kozmetických produktoch

Sprchové gély, telové krémy, pleťové krémy a vody, mydlá, šampóny a balzamy na vlasy, masážne krémy a oleje, prípravky do kúpeľa, šumivé bomby do kúpeľa, zubné pasty, ústne vody atď.

Použitie pri výrobe mydiel z mydlových hmôt

Prášok je možné kvôli jeho benefitom pridať aj do mydlovej hmoty, ale vzhľadom k tomu, že mydlová hmota obsahuje vodu, bylinkový resp. ovocný prášok do mydla extrahuje (vylúhuje sa), tj. v priebehu niekoľkých dní môže mydlo zmeniť farbu na zelenohnedú alebo šedú.

Krajina pôvodu

India

Balenie

V plastovej fľaške so šrobovacím uzáverom.

Upozornenie

Produktovú špecifikáciu si môžete stiahnuť v záložke „K stiahnutiu“.

Súvisiace recepty na našom blogu

Závesné voskové dekorácie zdobené sušenými kvetmi a bylinkami

Tuhý žihľavový šampón

List

Hmotnosť20g
Jemne mletéÁno

K stiahnutiu